Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

2 Şubat 2017 Perşembe

Limonlu Mini Cheesecake




Alel acele yapılmış özenilmemiş bir cheesecake görüyorsunuz efenim :) Görüntüsüne aldanmayın tadı çok lezzetli oldu ki zaten önemli olan da o :) Her cheesecake yaptığımda farklı bir tarif demiyorum bu tarif ise çok beğenerek takip ettigim Sevgili @cafefernando ya ait. Kendisinin tarifinde limon peltesi yok üzerinde sos olarak ama ben tam ekşi olsun diye limon sosunu da yaptım. Ekşi sevenler için harika oluyor.

Malzemeler:

Tabanı için:

100 gram kurabiye55 gram toz badem1 çorba kaşığı şeker50 gram tereyağı, eritilmiş

400 gram labne peyniri1/2 su bardağından biraz daha az (100 ml)  krema1/2 su bardağı (100 gram) şeker2 adet yumurta1/2 çay kaşığı vanilya özütü*2 adet limonun kabuğu, ince rendelenmiş1 çorba kaşığı limon suyu


Yapılışı:

Fırını önceden 160 derecede ısıtmaya başlayın.12 adetlik muffin kalıbına muffin kağıt kapları dizip bir kenara ayırın.Kurabiyeleri unufak edip (ben bir poşete koyup üzerinden oklavayla geçerek eziyorum) toz badem, şeker ve eritilmiş tereyağı ile karıştırın (eğer toz bademiniz yoksa onun yerine yine kurabiye kullanabilirsiniz) ve 12 adet muffin kağıt kaplara pay edip (muffin başına dolu dolu birer çorba kaşığı) tabanına iyice bastırın. Tabana eklediğimiz erimiş tereyağının tekrar donabilmesi için muffin tepsisini buzluğa kaldırıp soğumaya bırakın.O sırada bir karıştırma kabında labne, krema ve şekeri iyice çırpın. Aralarda tamamen harca yedirecek şekilde çırpmak suretiyle sırasıyla yumurtaları, vanilyayı, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyin ve çırpın.Muffin tepsisini buzluktan çıkarıp harcı paylaştırdıktan sonra Muffinleri önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 25-30 dakika pişirdikten sonra fırından çıkartın, oda sıcaklığına geldikten sonra da servis tepsisine yerleştirip buzdolabında en az 2 saat soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder