Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

3 Mayıs 2017 Çarşamba

Krokanlı Çikolatalı Yaş Pasta



Bu pastayı erkek kardeşim izne geldiğinde yapmıştım. Ona sözüm vardı ve ne yapsam diye düşünürken kendimi bu pastayı yaparken buldum. Yiyen herkes çok beğendi. Her zaman söylüyorum zaten pandispanya tarifim standarttır hiç değişmez. Dolayısıyla gönül rahatlığı ile bu tarifimi deneyebilirsiniz. Emin olun dışarıdaki pastalardan daha lezzetli olacak. Benim kekte en çok dikkat ettiğim şey yumuşacık olması ki sonuç her zaman öyle oluyor. Süslemek ve hangi meyveyi veyahut sosu kullanacağınız size kalmış bir şey. Damak tadınıza göre lezzetlendirebilirsiniz. Deneyenler olur ise sonuçlarını lütfen benimle paylaşsın. Instagram hesabım üzerimden pandispanyamla ilgili birçok mesak alıyorum. Buradan da bana ulaşabilir resimleri benimle paylaşabilirsiniz. Sağlıcakla kalın ! :) 

KROKANLI ÇİKOLATALI YAŞ PASTA TARİFİ


Malzemeler:

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
Ceyrek limonun suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağından biraz fazla un
1 fiske tuz
2 yemek kasigi kakao

Krema:

2 paket kakaolu krem santi
2 su bardagi sut
80 gr bitter cikolata
Damla cikolata

Yapilisi:


Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın.Yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın çeyrek  limonun suyunu ve ılık suyu ilave edip iyice çırpın. Vanilini,kabartma tozunu ve kakaoyu da ilave ettikten sonra unu  havadan eleyerek iyice karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir  fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek devirde iyice çırpın, önceden  yaptığınız  kek karışımına ilave edip karıştırıp altı yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına dökün  kek kalıbının hafif hafif tezgaha bir kaç defa vurun içindeki hava kabarcıkları yukarı çıksın. Önceden ısıtılmış 180 derecedei pişirirken fırının bir köşesine su dolu bir kase koyun bu işlem  kekin daha yumuşak ve daha güzel gelmesini sağlar pasta kekinin üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Kek olduktan sonra buyuk kek kalibi kullandiysaniz ikiye kucuk kek kalibi ise uce kesin. Hazirladiginiz krem santiyi her katina surun aralarina damla cikolata ekleyin. Ustunu de krem santiyle kapattiktan sonra bitter cikolatayi rendeleyip uzerine yapistirin ve istediginiz gibi susleyin. Afiyet olsun. 

12 yorum:

  1. Kardeşin şanslıymış.Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ıslatmak için süt kullanabilirsin kekin her yerine sıçratarak çok ıslatmadan süt döktüğün takdirde kekin istediğin kıvama gelir canım :)

      Sil
  3. of of ne şanslı kardeşler vaaar yaa :)

    YanıtlaSil
  4. Bu türlerin yalnızca yemesini bildiğim için ne yazsam diye epeyce düşündüm önce ve yukarıda sevgili "deeptone"un yorumunu görünce hoşuma gitti yorumu ve ben de aynısını düşündüm. Ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  5. Bir an kardeşin olmak istedim. Nam nam :)

    YanıtlaSil
  6. Nefis olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil