Iyi akşamlar. Mirik köfte bilir misiniz. Bizim orada çok yaparlar. Ben fellah köftesi yapınca kalan bulguru da bazen böyle değerlendirebiliyorum. Sarımsaklı yoğurt ve bol tere yağı ile harika bir lezzet oluyor. Işin içine yoğurt girdiyse o zaten güzeldir değil mi :)
Malzemeler:
1 kase ince bulgur Yarım kase un 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber Üzeri için;
1 kase yoğurt 4 diş sarımsak Sıvı yağ Pul biber
Hazırlanışı:
Bulgur kaba alınır, sıcak suyla ıslatılır. Şişen bulgurumuza un ve yumurtayı, baharatlarımızı da ekleyip elimizi arada suya batırarak iyice yoğuralım. 15 dakika dolapta dinlendirelim. Daha sonra harcımızı alarak minik minik koparıp yuvarlayalım. Un serptiğimiz tepsiye alalım. Suyu kaynatıp miriklerimizi atalım. Suyun üzerine çıkınca süzelim. Sarımsağı ezip yoğurda katalım. Servis tabağına aldığımız köftelerimizin üzerine bol sarımsaklı yoğurdumuzu gezdirelim. Sıvı yağda yaktığımız pul biberi de üzerine gezdirelim. Çok güzel bir yemektir, tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder