Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

4 Şubat 2017 Cumartesi

Malaga Tatlısı




Malaga Tarifi için Malzemeler

Pandispanya için;
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 adet vanilya
  • 1 tutam tuz
Kreması için;
  • 200 ml krema
  • 200 gram labne
  • 1 poşet toz krem şanti
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
Üzeri için;
  • 250 gram benmari usulü eritilmiş çikolata
Arasına koymak için;
  • Muz
Islatmak için;
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 2 tatlı kaşığı kahve

Malaga Yapılışı

Krema için tüm malzemeleri kap içine alın ve çırpın. Katılaşıp kıvamlı bir krema hazırlayın.

Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritin.
Muzları 2 ya da 3 parçaya kesin.
Pandispanya için yumurta sarısı ve beyazlarını ayırın.
Yumurta sarısını ısıya dayanıklı bir kap içine alın ve toz şekerin yarısını bu kabın içine alın.
Benmari usulü karışım içindeki şekeri eritin.
Yumurta beyazlarını çırpın ve katılaşınca içine şekerin kalan kısmını ekleyin.
Yumurta beyazlı karışım krema halini alana kadar çırpın.
Yumurta sarılı karışımı da aynı şekilde bir kaç dakika çırpın.
Yumurta sarısı olan karışım içine diğer kek malzemelerini ekleyin ve çırpın.
Aklı karışımı 3 seferde yavaş yavaş karışım içine ekleyin.
Kare bir kek kalıbının tamamına yağlı kağıt serin.
Kek harcını kalıba dökün ve 160 derecede pişirin.
Pişen pandispanyayı dikdörtgen şeklinde kesin.
Keki ıslatın ve kremayı sıkın.
Üzerine muzu koyun ve çikolata sosunu dökün.

2 yorum:

  1. İlk defa duyuyorum malagayı :) Çok güzel görünüyor ama :) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gulluoglu pastanesinde mutlaka yiyin tadı çok güZeldir :)

      Sil