Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

16 Mayıs 2017 Salı

Muzlu Milföy Pasta Tarifi





Merhaba Sevgili Takipçilerim,

Biliyorsunuz ki pratik ve bir o kadar da lezzetli olan tarifleri çok seviyorum. Milföy birçok bayanın mutfağında kurtarıcıdır ve ansızın gelen misafir için de baş yardımcılardandır yani şahsen benim öyle :) Gördüğünüz krema pastacı kreması oluyor ve tadı gerçekten harika oldu. Zaten bu tarz tatlılara lezzetini veren şey kesinlikle kremasından geçiyor. Arasına benim gibi muz veyahut istediğiniz başka bir meyve de koyabilirsiniz. Zaten milföyün o çıtırlığı sizi cezbedecek :)

Malzemeler:

5 adet kare milfoy hamuru
3 adet muz
Kreması için:

2 su bardagi sut
1 adet yumurta
1 yemek kasigi nisasta
2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi toz seker
1 yemek kasigi tereyagi
2 cay kasigi vanilya
Uzeri icin:

Pudra sekeri

Yapilisi: 


5 adet milfoyu buzdolabindan cikarip yumusayana kadar bekletin. Daha sonra ortadan ikiye kesin. Yagli kagit serilmis firin tepsisi icine koyun. Onceden isitilmis 180derece firina verin. Uzeri pembelesene kadar pisirin. Diger taraftan tum malzemeleri karistirip kremayi hazirlayin ve sogumaya birakin. Sonra milfoyleri bir bicak yardimi ile ikiye bolun arasina krema uzerine de dilim dilim dogradiginiz muzlari koyup milfoyle kapatin. Sunum yaparken de pudra sekeri dokerseniz tamamdir. Afiyet olsun.

14 yorum:

  1. Bunu bende cok seviyorum ama biraz daha fazla kizartinca daha gevrek oluyor ben öyle seviyorum :) ellerine saglik 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet öyle de güzel olur teşekkürler :)

      Sil
  2. Milföylü şeyleri hep sevmişimdir.Ellerine sağlık.Güzel görünüyor.:)

    YanıtlaSil
  3. Diyette olan insana bu yapılmaz ama! Çok güzel ve oldukça pratik bir tarif. Belki ben bile bunu yapmayı başarabilirim. Kendime hediye olarak deneyeceğim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğet diyette iseniz mutlaka kendinizi böyle bir tatlıyla şımartmalısınız :)

      Sil
  4. of tam sevceğim şey muz ve milföy. bir de çikolata ve çilek tabiki de :)

    YanıtlaSil
  5. İlk defa gördüm ama çok lezzetli gibi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler deneyebilirsiniz :)

      Sil