Bu pastayı erkek kardeşim
izne geldiğinde yapmıştım. Ona sözüm vardı ve ne yapsam diye düşünürken kendimi
bu pastayı yaparken buldum. Yiyen herkes çok beğendi. Her zaman söylüyorum
zaten pandispanya tarifim standarttır hiç değişmez. Dolayısıyla gönül rahatlığı
ile bu tarifimi deneyebilirsiniz. Emin olun dışarıdaki pastalardan daha
lezzetli olacak. Benim kekte en çok dikkat ettiğim şey yumuşacık olması ki
sonuç her zaman öyle oluyor. Süslemek ve hangi meyveyi veyahut sosu
kullanacağınız size kalmış bir şey. Damak tadınıza göre
lezzetlendirebilirsiniz. Deneyenler olur ise sonuçlarını lütfen benimle
paylaşsın. Instagram hesabım üzerimden pandispanyamla ilgili birçok mesak
alıyorum. Buradan da bana ulaşabilir resimleri benimle paylaşabilirsiniz.
Sağlıcakla kalın ! :)
KROKANLI ÇİKOLATALI YAŞ PASTA TARİFİ
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
Ceyrek limonun suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağından biraz fazla un
1 fiske tuz
2 yemek kasigi kakao
Krema:
2 paket kakaolu krem santi
2 su bardagi sut
80 gr bitter cikolata
Damla cikolata
Yapilisi:
Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın.Yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın çeyrek limonun suyunu ve ılık suyu ilave edip iyice çırpın. Vanilini,kabartma tozunu ve kakaoyu da ilave ettikten sonra unu havadan eleyerek iyice karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek devirde iyice çırpın, önceden yaptığınız kek karışımına ilave edip karıştırıp altı yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına dökün kek kalıbının hafif hafif tezgaha bir kaç defa vurun içindeki hava kabarcıkları yukarı çıksın. Önceden ısıtılmış 180 derecedei pişirirken fırının bir köşesine su dolu bir kase koyun bu işlem kekin daha yumuşak ve daha güzel gelmesini sağlar pasta kekinin üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Kek olduktan sonra buyuk kek kalibi kullandiysaniz ikiye kucuk kek kalibi ise uce kesin. Hazirladiginiz krem santiyi her katina surun aralarina damla cikolata ekleyin. Ustunu de krem santiyle kapattiktan sonra bitter cikolatayi rendeleyip uzerine yapistirin ve istediginiz gibi susleyin. Afiyet olsun.
Kardeşin şanslıymış.Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim :)
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilıslatmak için süt kullanabilirsin kekin her yerine sıçratarak çok ıslatmadan süt döktüğün takdirde kekin istediğin kıvama gelir canım :)
Silof of ne şanslı kardeşler vaaar yaa :)
YanıtlaSildimi ama :)
SilBu türlerin yalnızca yemesini bildiğim için ne yazsam diye epeyce düşündüm önce ve yukarıda sevgili "deeptone"un yorumunu görünce hoşuma gitti yorumu ve ben de aynısını düşündüm. Ellerinize sağlık. :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim :)
SilBir an kardeşin olmak istedim. Nam nam :)
YanıtlaSil:)
SilNefis olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler
Sil