Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

3 Eylül 2021 Cuma

PİŞMEYEN TAM ÖLÇÜLÜ CHEESECAKE TARİFİ









Pişirme derdi,çatlama derdi, bekleme derdi yok 👍 #pişmeyencheesecake daha önce çikolatalı yapmıştım ve #şekersizcheesecake tariflerim de var fakat bu sefer orman meyvelerinden yaptım. Mayhoş tadı sevenler ve uğraşmak istemeyenler için gayet pratik bir tarif.

ORMAN MEYVELİ PİŞMEYEN CHEESECAKE


Malzemeler
30 adet oreo bisküvi (340 gr )
80 gr tereyağı

Robotta bisküvileri un haline gelene kadar ufaltın. (Kremalarını ayırmanıza gerek yok olduğu gibi kullandım) Ardından erimiş tereyağını da ekleyip tekrar robottan geçirin. Kalıbınızın tabanına düzgün bir şekilde yerleştirin. Bir kaşık ya da çay bardağının tabanıyla düzeltme işlemi yapın.

HARCI İÇİN

250 gr krem peynir
240 ml krema
250 gr orman meyveleri
80 gr toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özütü
1 paket jelatin (Kıvam tutması için)
Yarım çay bardağı su

Kelepçeli kek kalıbı

Öncelikle robotta meyveleri çekin. Ardından krem peynir, toz şeker ve vanilya özütünü ekleyip tekrar robotu çalıştırın. Bir tavada suyu ısıtıp jelatini dökün ve kaynatın. Hazır olan diğer karışımdan sıcak jelatine koyup ılıştırın. Bu karışımı da harcın içerisine dökün ve tekrar karıştırın. Çiğ kremayı da çırpıp kabardıktan sonra harca ekleyip son kez robottan geçirin.

Dolaptan cheesecake tabanını çıkarın ve kelepçeli kalıbın içerisine harcı boşaltın. Bu şekilde dolapta en az 4-5 saat bekledikten sonra yenmek için hazır. Eğer daha hızlı olsun isterseniz buzlukta da 1 saat bekletebilirsiniz. Afiyet olsun.

2 yorum: