Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

26 Aralık 2016 Pazartesi

Vişneli Kuplar







         



Kabarmayan ya da arta kalan keklerinizi döküyor musunuz yoksa. Duymayayım sakın ha. Hicbir şeyi israf etmeyin lütfen tarifiniz tutmasa dahi başka bir şeye dönüştürebilirsiniz. Bu tamamen sizin elinizde. Kekinizi buzluğa hava almayacak şekilde bir kabın ya da buzdolabı poşetinin içine koyarsanız aynı tazeliğini korur. Canım ekşi bir şeyler istedi ben de buzluktaki vişnemi cikardim hemen ve kekim ile birlikte labneli kremamla tam agzima layik bir tatli oldu. 


VİŞNELİ KUPLAR

Malzemeleri:

Keki için:

3 adet yumurta

2 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

2 su bardağı un

125 gram eritilmiş tereyağı ya da margarin

5 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Yapilisi:
Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta bir mikser yardımıyla çırpın.

Sütü, eritilmiş tereyağını ve vanilyayı ekleyip çırpma işlemini sürdürün.

Kek harcına kakaoyu, elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.

Hazırladığınız kakaolu kek karışımını yağladığınız kek kalıbına dökün.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika kadar pişirin. İçini çekmesi için beklettiğiniz keki, ılınınca kalıbından çıkartın.
Krema için:

1 lt süt

2 yumurta sarısı

1 su bardağı toz şeker

1 Su bardağı un

200 gr Labne peyniri

1 pk vanilya

Krema yapilisi:

Labne ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye koyup kaynayana kadar iyice kısık ateşte pişirin.

Kaynadıktan sonra vanilya ve labneyi de ekleyin.

Bir kaba kek krema ve vişne sıralı bir şekilde koyduktan sonra dolapta 3-4 saat bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder