Kabarmayan ya da arta kalan keklerinizi döküyor musunuz yoksa. Duymayayım sakın ha. Hicbir şeyi israf etmeyin lütfen tarifiniz tutmasa dahi başka bir şeye dönüştürebilirsiniz. Bu tamamen sizin elinizde. Kekinizi buzluğa hava almayacak şekilde bir kabın ya da buzdolabı poşetinin içine koyarsanız aynı tazeliğini korur. Canım ekşi bir şeyler istedi ben de buzluktaki vişnemi cikardim hemen ve kekim ile birlikte labneli kremamla tam agzima layik bir tatli oldu.
VİŞNELİ KUPLAR
Malzemeleri:
Keki için:
3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
125 gram eritilmiş tereyağı ya da margarin
5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapilisi: Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta bir mikser yardımıyla çırpın.
Sütü, eritilmiş tereyağını ve vanilyayı ekleyip çırpma işlemini sürdürün.
Kek harcına kakaoyu, elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder