Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

28 Aralık 2016 Çarşamba

Zeytinyağlı Biber Dolması




Çocuk iken sadece içini yer biberini bırakırdım oysa ki biberi lezzetli ise yani acı değilse tadından yenmez gel de zeytinyağlı ise . Ben zeytinyağlı yemeklere tabiki limonu çok yakıştıranlardanım. Lezzetine ezzet katıyor
Dün pişmemiş halini paylaşmıştım şimdi de gelsin tarifi bakalım. Afiyetle de yedim karnım doydu mutluyum 😊 ve bugün o kadar çok kişi dolma yapmış ki resmen arkadaşlarla zeytinyağlı biber dolması günü ilan etmişiz neyse buyrun tarifi 😊

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

Malzemeler:


7 adet dolmalık biber


1 su bardağı pirinç


1 adet büyük kuru soğan


1 tatlı kaşığı toz şeker


1 çorba kaşığı kuş üzümü


1 çorba kaşığı çam fıstığı


2 adet domates


Yarım demet dereotu


1su bardağı zeytinyağı


2 su bardağı sıcak su


Tuz, karabiber, soğan


1 tatlı kaşığı toz şeker


1 çorba kaşığı kuş üzümü


1 çorba kaşığı çam fıstığı


2 adet domates


Yarım demet dereotu


1su bardağı zeytinyağı


2 su bardağı sıcak su


Tuz, karabiber, nane

Yapılışı:


Pirinci ılık suda 10 dakika bekletip yıkayın ve süzün. Biberlerin sap kısmını kesip tohumlu kısımlarını çıkarın. Soğanları soyup doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve dereotunu kıyın.Kıyılmış soğanı bir tavaya alıp üzerine biraz tuz ve tozşeker ilave edip yarım bardak zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip karıştırın ve 2-3 dakika kavurup ocaktan alın. Doğranmış domates, dereotu, kuş üzümü, fıstık, nane, tuz ve karabiberi pirince ekleyip karıştırın.Karışımı biberlerin içine doldurup tencereye dizin. Üzerini domatesle kapatıp kalan zeytinyağını ve suyunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Ilık veya soğuk servis olarak yapın. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder