Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

28 Aralık 2016 Çarşamba

Tavuklu Mantarlı Sote




Merhaba 🙋 Akşama ne yemekler yaptınız bakalim ? Hep söylerim yemeği yapması değil ne yapacağına karar vermek asıl zor olan diye 😊 O zaman yapmayanlara fikir olsun mu sotem

Malzemeler:

300 gram mantar,


1 adet tavuk göğsü


1 adet büyük boy soğan


1 adet kırmızı biber


1 adet yeşil biber


3 adet büyük boy domates


3-4 yemek kaşığı sıvıyağ


1 tatlı kaşığı salça


Karabiber,pul biber,kekik,tuz

Yapılışı:
Mantarları küçük küçük doğruyoruz.
Tavuk etlerini yıkayarak aynı şekilde doğruyoruz.Mantarları tavaya alıp, yağsız olarak, kısık ateşte 5 dakika kavuruyoruz.İçerisine tavuk ve sıvı yağı ekleyip, 5 dakika daha kavuruyoruz.Sonra içerisine ince kıyılmış soğanı ve biberleri de ilave ediyoruz.Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Kavrulan mantarlı tavuk sotenin içerisine 1 tatlı kaşığı salça ve ince kıyılmış domatesleri ilave ediyoruz.
Karabiberi, pulbiberi, kekiği ve tuzu ilave ederek tavuk soteyi yavaş yavaş kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder