Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

28 Aralık 2016 Çarşamba

Profiterol




  • Profiterol Hamuru için:

  •  1 su bardağı su
  •  yarım paket margarin
  •  1 su bardağı un
  •  3 adet yumurta

  •  Profiterol Kreması için:

  •  2,5 su bardağı süt
  •  3 yemek kaşığı un
  •  1 su bardağı şeker
  •  1 paket vanilya
  •  Çikolata sosu için:
  •  1paket hazır çikolata sosu
  •  2,5 su bardağı süt
.

  • Yapılışı:

  • Suyu ve margarini küçük bir tencerede kaynatalım. İçine 1 su bardağı unu ilave edip, Karıştırarak 5-6 dk pişirelim. Biraz soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırarak mikserde çırpalım. Yağlı kağıt serili tepsiye tatlı kaşığı yardımıyla ceviz büyüklüğünde toplar yapıp koyalım.
  •  170 derece ısıtılmış fırında 40 dk pişirelim. Fırını asla açmayalım. Açarsak hamurlar söner. O pişerken kremasını hazırlayalım. Süt,un, şeker ve vanilyayı soğuk olarak karıştırıp, ocağa koyalım. Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Kaynadıktan donra 2-3 dk. pişirip kapatalım. Bu da bir kenarda soğusun.
  •  1 paket hazır çikolata sosunu sütle hazırlayalım, onuda bir kenara alalım. Profiterol hamurlarımız pişip soğuduktan sonra ortadan ikiye keselim. Hazırladığımız kremayı içlerine dolduralım ve üzerilerine çikolata sosunu dökelim. En üstede Hindistan cevizi serpip süsleyelim. Tatlımız biraz dolapta soğuduktan sonra servise hazırdır. Yalnız parmaklarınıza dikkat edin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder