Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

29 Ocak 2017 Pazar

Butik Kurabiye



Herkese merhaba! Görmüş olduğunuz bu kurabiyeleri eşim için evlilik yıl dönümümüze özel hazırladım. Her defasında kafamda bir şeyler tasarlasam da sonuç bambaşka çıkıyor :) Evde beyaz şeker hamurum kalmadığı için mor ile eşlemek durumunda kaldım fena da olmadı. Püf noktalarını aklıma geldiği kadarı ile yazdım fakat sorularınız olursa aşağıya yazabilirsiniz yardımcı olurum.

Malzemeler:

-250 gr tereyağı(oda sıcaklığında olmalı)
-60 gr nişasta(eleyin)
-125 gr pudra şekeri
-1 yumurta
-1 paket vanilya
-Aldığı kadar un(eleyin)

Yapılışı:

Tereyağı ve pudra şekerini mikser ile krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Ardından yumurta ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin.Daha sonra nişasta ve unu yavaş yavaş ekleyin ve elinize kullanarak yoğurun. Ele yapışmayacak kıvama geldiği zaman hamur hazırdır. Gereğinden fazla yoğurur iseniz daha fazla un eklemeniz gerekebilir. 180 derece ısınmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

Merak edenler olacaktır o yüzden yazma gereğinde bulundum kabartma tozu kullanmıyorum çünkü hamurumla eşit olsun istiyorum ve ayrıca fırında çok tutar iseniz bu durumda da kurabiyeleriniz küçülecektir bu da büyük sıkıntı :) Kendim bir kez yaşadım sonuç faciaydı :) Hafif pembeleşince de fırından alabilirsiniz. Kurabiyeler hazır. Eğer şeker hamuru ile süsleyecek iseniz 3-4 saat dinlenmeye almalısınız.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder