Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

25 Ocak 2017 Çarşamba

Sütlaç






Malzemeleri:


1 litre süt (süt soğuk olmalı)
1.5 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 su bardağı toz şeker (damak tadına göre 1 ya da 1.5 su bardağı kullanılabilir)

Yapılışı:


Sütlaç için önce pirincimizi yıkıyoruz ve tencereye alıyoruz. Üzerine suyu da ekleyerek ocağın altını açıyoruz. Pirinçler suyunu bırakıp, ardından çekene kadar pişiriyoruz ve pirinçler suyunu çekince sütü ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz. Siz de bu arada pirinç ununu 1 su bardağı kadar soğuk su ile karıştırarak ezin. Tenceredeki süt kaynayınca tenceredeki karışımdan 1-2 kepçe alıp ılık pirinç unu karşımına ekleyin ve karıştırıp tekrar tencereye dökün. Bu şekilde 10 dakika kadar pişirmeye devam edin.
Son olarak toz şekeri de ekleyerek karıştırın ve çok olmayacak şekilde (1-2 taşım yeterlidir) kaynatın. Ocağın altını kapatıp hazırladığınız sütlacı kaselere paylaştırın. Soğuduğunda ister buzdolabına alın isterseniz de direk servis yapın. Damak zevkine göre tarçın serperek servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder