Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

31 Ocak 2017 Salı

Pişmeyen Cheesecake





Iyi akşamlar hanımlar. Çikolata ile aşk yaşayan herkese çok seveceği hem de zahmetsiz harika bir cheesecake tarifi vereceğim. Fırında pişirip kıvam almasını beklemenize gerek yok sadece dolapta bir gece dinlendirin yeterli.
Tatlımı maalesef iki gün sonra fotoğraflayabildim Tüm halini de misafirim olduğu için çekemedim o yüzden görüntü çok hoş değil ama yeni yaptığınızda şahane bir görüntüsü olacak his şüpheniz olmasın ve ben tabanında yağ tadını çok sevmediğim için biraz kuru yaptım siz daha fazla yağ koyup daha düzgün bir görüntü elde edebilirsiniz.

Tabanı için:


1 paket kakaolu petibor bisküvi
5-6 yemek kaşığı tereyağı


Kreması için:


600 gr labne
Yarım çay bardağı krema
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri 
200 gr çikolata


Yapılışı:

Buskuviyi rendeden geçirip erittiginiz tereyağını dokun ve karistirin. Kremayı hazırlayana kadar yarım saat kadar dolapta kabiniza döktükten sonra bekletin. Krema için labne, pudra şekeri,vanilya ve kremayı iyice karıştırın. Ardından erittiginiz çikolatayı da içine katın ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın islem böylelikle tamamdır kabiniza güzelce karışımı bosaltabilirsiniz. Bir gece dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder