Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

30 Ocak 2017 Pazartesi

Fırında Kıymalı Karnıbahar



Bazı yemekler vardır hiç sevilmez ama bizler o yemekleri eşlerimiz çocuklarımız sevsinler diye en güzel hali ile sofraya koymaya çalışırız. Bu tarifim de ne yalan söyleyeyim karnabahar sevmeyen adamı bile kandırır 😊

Malzemeler:

1 adet karnabahar
1 adet kirmizi biber
2 adet yeşil biber
300 gr kiyma (daha fazla da koyabilirsiniz)
1 adet soğan
Sivi yağ
Tuz, karabiber, pulbiber
1 yemek kasigi salça
Rendelenmiş kasar

Yapılışı:


Öncelikle karnabaharları bir tencerede haşlayın. Diğer taraftan da tencereye biraz sivi yağ döküp kiymanizi kivama gelene kadar pişirin. Ardından soganlari da ekleyip kavurun. Soğanlarda kavrulduktan sonra çok az daha yağ ekleyip biberleri ilave edin ve iyice soteleyin. Daha sonra salça tuz ve baharatları de ekleyip iyice karistirin. Arzu ederseniz 1 çay bardagi su ilave edebilirsiniz. Biraz sulu olmasında fayda var. Altini tutmasin. Haşlanan karnabaharlari bir borcama alin üstüne hazirladiginiz kiymali harci dökün ve rendelediginiz Kaşarları da üzerine serpistirdikten sonra 200 derece isinmis firinda 10-15 dk kasarlar kizarana kadar pişirin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder