Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

30 Ocak 2017 Pazartesi

Muzlu Çikolatalı Muffin


İçinde muz var ise o çok güzeldir zaten :) Hem de çikolatalı ise ve hem de kakaolu ise :) Sade veya üzümlü gibi kekleri sevmiyorum fakat içerisinde değişik tatlar var ise benim için daha yenilebilir bir hal alıyor. Eğer içerisine gerçekten kaliteli bir çikolata kullanır iseniz çok lezzetli olacağına hiç şüpheniz olmasın. Ben bu muffinlerimi dün akşam arkadaşlarım geleceği için hemen 15 dakikada yaptım. Pufidik pufidik oldular ve hoppp yedik güzel güzel :) Sizler de en acilinde bir şeyler yapmak isterseniz bu tarifim tam size göre! Özellikle de çocukların çok seveceği cinsten bir tarif. Okuldan döndüklerinde evde miss gibi muz ve çikolata kokan bir kek görmeleri onları çok mutlu edecektir.



Malzemeler:
  • 3 adet olgun muz 
  • 1 yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • isteğe göre ceviz, fındık veya damla çikolata
Hazırlanışı:
  • Büyük bir kapta un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını kaşıkla karıştırın, isteğe göre ceviz, fındık veya damla çikolatayı da ekleyip karıştırın.
  • Diğer tarafta farklı bir kapta muzları çatal yardımıyla ezin (Arada iri parçalar kalabilir sorun değil)
  • Yumurtayı ayrı bir kapta çırparak muzlara ekleyin
  • Şeker, süt ve sıvıyağı da muzların olduğu kaba ekleyerek kaşık yardımıyla tüm malzemeleri iyice karıştırın (Kesinlikle mikser kullanmıyoruz)
  • Son olarak kakao ve unlu karışımın ortasını açıp, muzlu karışımı üstüne dökün ve unu yedirene kadar kaşıkla karıştırın. Çok fazla karıştırmayın sadece unlar sıvı karışımda yok oluncaya kadar.
  • Çok koyu kıvamlı olmayacak kek karışımınız endişe etmeyin, muffin kalıplarına üstlerinde 1 parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişirin
  • Muffinlerin üstleri pembeleşecek, dokunduğunuzda yumuşak olacak pişmedi sanmayın, kürdan testiyle içinin piştiğinden emin olabilirsiniz.
  • 15-20 dakika kadar tezgah üstünde dinlendirip servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder