Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

26 Ocak 2017 Perşembe

Kabak Tatlısı







Malzemeler:
  • 1 buçuk kilo kabuğu  soyulup  doğranmış kabak
  • 3  buçuk  su bardağı  toz şeker
  • limon tuzu
Yapılışı:
  1. Bal kabağı dilimlenip  kabuğu soyulur küçük olmayacak şekilde  doğranır. Derin ve genişçe bir tencereye sıralanır.
  2. Üzerine ölçüde  belirtildiği miktarda şeker eklenir.
  3. Tencerenin kapağı kapatılarak, ertesi güne kadar bekletilir.
  4. Ertesi günü  kapağını açtığımızda, şekerin erimiş olduğunu şerbete dönüştüğünü görürüz.
  5. Şerbetli bal kabağı karışımını ocağa koyarız. Bu esnada ocağımızın altı açık olmalıdır.
  6. Kaynayan bal kabağının üzerinde biriken köpükler alınır. almak zorunda değilsiniz ama alındığı takdirde daha berrak bir bal kabağı tatlısı olacaktır.
  7. Ocağın altı kısılır, kapağı kapatılır.
  8. Bal kabağı tatlısı piştikçe bal kabaklarının rengi değişecek, şerbet kıvam alacaktır ve tatlı yumuşayacaktır.
  9. Bal kabağı tatlısı pişip rengi koyulaşınca şerbetine bir kaç tane limon tuzu eklenir, bir iki dakika kadar sonra ocaktan alınır. Soğuyunca cevizle servis edilir.
  10. kabak tatlısı servise hazır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder