Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

30 Ocak 2017 Pazartesi

Limon Pelteli İrmik Tatlısı





Kek için malzemeler:


3 adet yumurta
2,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 çay bardağı un

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sonra diğer tüm malzemeleri ekleyin ve kıvama gelince 180 derece ısınmış fırında altına yağlı kağıt serip pişirin. Kalıbın kenarlarını da yağlarsanız daha kolay olur. Pistikten sonra kalıbın kenarlarını biraz açıp dilim dilim kestiğiniz limonları yerleştirip tekrar kilitleyin.

İrmikli katı için:


1 litre süte 1 su bardağı irmik 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya ekleyip kaynayana kadar iyice karıştırın. Daha sonra üzerine 200 gr hindistan cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın.
Sonra keskin üzerine irmik peltesini döküp spatula ile iyice düzeltin.

Limon peltesi için:


3 su bardağı limonata
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı su
3 yemek kaşığı toz şeker

Hepsini birlikte karıştırıp kıvama gelinceye kadar ocakta pişirin. Ve ılıdıktan sonra irmik peltesinin üzerine düzgünce dökün. Üzerini de istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder