Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

30 Ocak 2017 Pazartesi

Manisa Kebabı






Kaç günler öncesinden yapmıştım. Sizlerle paylaşmayı unutmuşum. Misafirlerim çok beğendi. Nefis bir tarif. Tarif için 👇👇👇👇 



Harç için:


500 gr. kuşbaşı doğranmış et
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
1 adet havuç
2-3 diş sarımsak
2-3 adet domates
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Zeytinyağı 


Beşamel sos için:


2 yemek kaşığı terey
ağı

2 yemek kaşığı un
500 ml süt
Tuz
Karabiber
Muskat rendesi 


Krep hamuru için:


2 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:


Krepler için yumurta, un, süt ve tuzu homojen oluncaya kadar karıştırın. Krep tavanızı ısıtın, içerisine bir damla yağ ekleyip bir peçete ile bu yağı tavaya yayın. Ardından krep harcınızdan bir kepçe tavaya alın. Krep hamurunuzun üzerinde baloncuklar olduğunda diğer tarafını çevirin ve bu şekilde tüm krep harcınızdan krepler elde edin. Harç için tencereye zeytinyağını ekleyin, etleri ilave edin ve suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Soğanları ekleyerek renkleri dönene kadar kavurun. Ardından 1’er dakika arayla biber, havuç, bezelye ve sarımsağı ekleyip soteleyin.Domatesleri tavaya ilave edin. Tuz, karabiber, pul biber ve suyu da ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve kenara alın. Besamel sos için ayrı bir tavada tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip kavurun, süt, tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip sos kıvamı aldığında ateşten alın. Kreplerin bir tanesini alın ve kenarları dışarı taşacak şekilde çukur bir kâsenin içine oturtun, kreplerin içine hazırladığımız iç harçtan doldurup kenara sarkan parçalarla üzerini kapatın.Kâseleri yağladığımız fırın kabına ters çevirin, üzerlerine beşamel sos gezdirin ve kaşar serpin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder