Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

30 Ocak 2017 Pazartesi

Tahinli Çörek





Hamuru için:


1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
Alabildiğine un(3-4 su bardağı)
3 çay bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 dolu yemek kaşığı tereyağı (Erimiş olsun)

İç malzemesi:


1,5 su bardağı tahin
1,5 su bardağı şeker

Üzeri için:


1 yumurta sarısı
Susam


Yapılışı:


lık sütün içine mayayı, şekeri ve tuzu koyup karıştırın, üzerine diğer malzemeleri de koyun ve yumuşak bir hamur elde edin. hamuru en az bir saat bekletin.Beklettiğiniz hamuru bezeler yapın her bezeyi elinizle ya da merdaneyle 1 cm olacak şekilde inceltin. İncelttiğiniz hamura önceden karıştırdığınız tahin ve şeker karışımını iyice surun ve hamuru sarın. En az yarım saat bekletin.Beklettiğiniz ruloları elinizle tezgahta yuvarlayarak inceltin ve spiral şekilde sarıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpin önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder