Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

25 Ocak 2017 Çarşamba

Mini Köstebek Pasta







Malzemeler:

Keki için: 


3 adet yumurta,
3 kahve fincanı toz şeker,
1 kahve fincanı sıvı yağ,
1 kahve fincanı süt,
3,5 kahve fincanı un,
2 yemek kaşığı kakao,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya.
Kreması İçin: 2 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı nişasta,
Yarım su bardağı toz şeker,
1 paket toz krem şanti.

Yapılışı:

Keki için; bir kabın içine yumurtaları, toz şekeri koyalım ve iyice çırpalım.
İçine sütü, sıvı yağı, unu, kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu ilave edelim ve karıştıralım.
Fırın tepsisini yağlayalım ve hazırladığımız karışımı içine döküp, önceden ısıtılmış 150°fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.

Kreması için; tencereye sütü, nişastayı, toz şekeri koyalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Biraz ılıyınca toz krem şantiyi ilave edelim ve blender ile 10 dakika çırpalım.
Keki çay bardağı ile kesip, servis tabağına alalım ve kalan kek parçalarını bir kabın içine elimizle ufalayalım.
Hazırladığımız keklerin üzerine 1 yemek kaşığı krema koyalım ve kremanın üzerine ufaladığımız kek parçalarından döküp, her yerini kapatalım.
Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz ve arzu ederseniz üzerine çikolata sos dokebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder