Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

30 Ocak 2017 Pazartesi

Kabak Tatlısı






Güzel bir yemeğin arkasına güzel bir tatlı yakışır. Hele de bol cevizli bol tahinli bir kabak tatlısıysa keyfime diyecek yok 😂😂 



Malzemeler:


-1 kilo balkabağı 

-4 bardak toz şeker 

-1 bardak dövülmüş ceviz
-Tahin


Yapılışı:


Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun. Çekirdeklerini çıkarın. Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin. Kabakların üstüne toz şekeri serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur. Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine, parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Altını kapatıp ateşten çekin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder