Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

25 Ocak 2017 Çarşamba

İmam Sarığı







Malzemeler:

  • Kek İçin
  • 4 adet Yumurta
  • 1 su bardağı Toz Şeker
  • 1 su bardağı Un
  • 1/2 paket Kabartma Tozu
  • 1/2 çay bardağı Süt
  • 3-4 yemek kaşığı Kakao
  • 1 paket Vanilya
  • 1 yemek kaşığı Portaka Kabuğu Rendesi
  • Kreması İçin
  • 3 su bardağı Süt
  • 2 çorba kaşığı Nişasta
  • 1 çorba kaşığı Un
  • 1 adet Yumurta Sarısı
  • 1/2 su bardağı Şeker
  • 1 paket Vanilya
  • Üzeri İçin
  • 1 paket Hazır Çikolata Sosu
  • Kenarları İçin
  • 1 çay bardağı Hindistan Cevizi

Hazırlanışı:

1- Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Kek malzemelerini sırasıyla katarak çırpıp bir kek hamuru elde ediyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine güzelce yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
2- Çay bardağının ağız kısmıyla keklerden küçük yuvarlaklar kesiyoruz.
3- Krema malzemelerini vanilya hariç bir tencereye alıp güzelce çırpıyoruz. Ocak üstüne alıp karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz. Ocaktan alırken vanilya ekliyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
4- Bardakla kestiğimiz keklerden birini alıyoruz üstüne kremadan koyuyoruz üstüne diğer yuvarlak parçayı koyuyoruz. Kenarlarını kremaya buluyoruz kremadan sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabağına koyuyoruz. Tüm kek parçaları için aynı işlemi yapıyoruz.
5- Hazır çikolata sosunu kekin orta kısımlarına sıkıyoruz. (eğer hazır çikolata sosu kullanmak istemezseniz 100 gr. çikolatayı benmari eritip kaşık yardımıyla koyabilirsiniz. Servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder