Malzemeler
- 3 adet havuç,
- 2 adet patates,
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye,
- 4-5 adet kornişon turşu,
- 1 kase yoğurt,
- 1-2 yemek kaşığı mayonez,
- 1 çay kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlayın).
- Yapılışı
Patateslerin ve havuçların kabuklarını soyalım.
Sonra küçük küçük küp şeklinde doğrayalım ve ayrı tencerelere alalım.
Daha sonra az su ile ya da buharda haşlayalım.
Haşladığımız havuçları ve patatesleri bir kaba alalım.
Üzerlerine bezelyeyi ve ince ince küp şeklinde doğradığımız kornişonu ilave edelim.
Başka bir kaba yoğurdu, mayonezi ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım.
Yoğurtlu karışımı sebzelerin üzerine döküp ezmeden karıştıralım.
Rus Salatamızı servis tabağına alalım.
Çok hafif ve lezzetli bir tarif oldu.
Bilindik bir tat olmasına rağmen nasıl lezzetli ve şık duruyor :) Elinize sağlık. Ben de yoğurtla daha çok seviyorum
YanıtlaSilyoğurdun yakışmadığı bir şey yok ama zaten dimi :) teşekkür ederim
SilSevilen tatlardan eline sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
Sil