Selamlar herkese iyi haftalar diliyorum. Hafta sonu Snapchat de kısım kısım pandispanyamı nasıl yaptığımı sizlerle paylaşmıştım. Tarif isteyenler oldu tekrar yazıyorum. Benim pandispanya tarifim hiç değişmez ve çok da memnun kalırsınız tam istediğiniz gibi yumuşacık bir kek elde edebilirsiniz. Süslemesi tamamiyle size kalmış.
Malzemeler:
4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım çay bardağı ılık su Ceyrek limonun suyu 1 paket kabartma tozu 1 paket şekerli vanilin 1 su bardağından biraz fazla un 1 fiske tuz 2 yemek kasigi kakao
Krema:
2 paket kakaolu krem santi 2 su bardagi sut 80 gr bitter cikolata Damla cikolata Yapilisi:
Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın.Yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın çeyrek limonun suyunu ve ılık suyu ilave edip iyice çırpın. Vanilini,kabartma tozunu ve kakaoyu da ilave ettikten sonra unu havadan eleyerek iyice karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek devirde iyice çırpın, önceden yaptığınız kek karışımına ilave edip karıştırıp altı yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına dökün kek kalıbının hafif hafif tezgaha bir kaç defa vurun içindeki hava kabarcıkları yukarı çıksın. Önceden ısıtılmış 180 derecedei pişirirken fırının bir köşesine su dolu bir kase koyun bu işlem kekin daha yumuşak ve daha güzel gelmesini sağlar pasta kekinin üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Kek olduktan sonra buyuk kek kalibi kullandiysaniz ikiye kucuk kek kalibi ise uce kesin. Hazirladiginiz krem santiyi her katina surun aralarina damla cikolata ekleyin. Ustunu de krem santiyle kapattiktan sonra bitter cikolatayi rendeleyip uzerine yapistirin ve istediginiz gibi susleyin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder