Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

31 Ocak 2017 Salı

Patatesli Rulo Börek






Günaydın hanımlar hayırlı cumalar. Keyifler nasıl ? Haftanın son günü herkeste bir yorgunluk vardır değil mi. Açıkçası ben bu hafta çok yoğundum ve baya yoruldum dinlenmeye ihtiyacım var. Hoş her bayan gibi bir şey yapmayacağım desem de rahat duramayanlardanım :) Patatesli böreğim sipariş içindi. Sunum yapıp sizler için pişmiş halini çekemedim ama tarifini yazıyorum yapmak isteyenler için.
Malzemeler:
4 tane yufka
1 şişe maden suyu
1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için:


4 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 dal maydanoz
Kırmızı biber,Pul biber,Tuz.


Üzeri için;


1 yumurta sarısı
Çörek otu

Yapılışı:


İç harcını hazırlamak için, patateslerin kabukları soyulup yıkanır ve iri iri doğranıp, tencereye koyulur.
Patateslerin üzerini geçecek kadar su ve biraz tuz ilave edilip, ocağın üzerinde yumuşayıncaya kadar haşlanır.Patatesler yumuşayınca ocaktan alınıp, fazla suyu süzdürülür ve çatal yardımı ile ezilerek püre haline getirilir.Tavaya küçük küçük doğranmış soğan ile sıvı yağ koyulup, kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine pul biber, toz biber ve ezilmiş patatesler ilave edilip, kaşığın tersi ile ezerek karıştırılır.
Son olarak ince kıyılmış maydanozlar ilave edilip karıştırılır ve hazırlanan patatesli iç harcı ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.1 şişe maden suyu ile sıvı yağ, bir kase içerisinde karıştırılır.1 adet yufka düz bir zemin üzerine serilir ve üzerine her yerine gelecek şekilde maden suyu- sıvı yağ karışımından sürülür.Üzerine 2. yufka serilir ve yufkanın üzerine maden suyu- sıvı yağ karışımından sürülür.
Üzerine son yufka serilir ve onunda üzerine de kalan maden suyu- sıvı yağ karışımı sürülür.Elde edilen katlı yufka bıçak yardımı ile önce dört eşit parçaya, daha sonra her parça 3 parçaya olmak üzere toplam 12 üçgen parçaya bölünür.Üçgen yufka parçalarının geniş kenarına patatesli iç harcından koyulur ve iki kenarı hafif içe doğru kapatılıp, rulo şeklinde sarılır.
Şekillendirilen patatesli börek, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir ve 180 derecede kızartılır. Afiyet olsun.

1 yorum: