Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

30 Ocak 2017 Pazartesi

Şehriye Pilavı





Ben bol biberli ve domatesli sehriye pilavina bayilirim. Hele de tavuk suyuyla yapildiysa tadina doyum olmaz. Ben hep tavuk suyu koyarim cok lezzetli oluyor ustune butlari atip firina verdiniz mi islem tamamdir.

Malzemeler:


-4 adet biber
-4 adet domates
-1 paket sehriye
-Sivi yag
-Tavuk suyu
-Pul biber, kimyon, karabiber
-Tuz
-5 adet but


Yapilisi:


Butlari tencereye alip 35-40 dk haslayin. Suyunu atmayin pilavda kullanilacak. Pilav icin tencereye sivi yag ekleyin once biberi sonra da domatesleri iyice kivama gelene kadar pisirin. Sonra sehriyeyi tuzu vr baharatlari ekleyin ve 2-3 dk kavurun. Kavrulduktan sonra tavuk suyunu bosaltin ama hepsini degil. Suyunu cekene kadar pisirin. Sonra bir borcama bosaltin kalan tavuk suyunu da ekleyin. Haslanmis butlari da ustune koyup isitilmis 180 derece firina verin. Suyunu cekene ve butlar kizarana kadar pisirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder