Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

25 Ocak 2017 Çarşamba

Çilekli Yaş Pasta




MALZEMELER:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un

Ara Kreması İçin:


2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya

Üzerine:


1 paket kremşanti
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
Çilek
1 paket bitter çikolata+3 yemek kaşığı süt

Islatmak için: Süt ile açılmış çilek reçeli
Arasına: Çilek dilimleri

YAPILIŞI: 

Kremşantiyi tarifine göre hazırlayıp buzdolabına kaldıralım. Ara kreması için, vanilya harici tüm malzemeleri karıştırıp koyulaşana kadar pişirelim. Ocaktan indirmeye yakın vanilyayı ilave edip karıştırıp altını kapatıp soğumaya bırakalım. Ardından yumurta ve toz şekeri iyice çırpalım. Yoğurdu ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım. Kuru malzemeleri bir kapta harmanlayıp karışıma eleyelim. Homojen bir kıvama gelene kadar karıştıralım. Yağlanmış baton kek kalıbına kek harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirelim. Kek fırından çıkınca soğumaya bırakalım.

Soğuduğunda 2 ye bölüp az miktarda çilek reçelini süt ile sulandırıp kekin 2 kısmını da ıslatalım. Ardından soğuttumuz kremayı dökelim. Üzerine dilimlediğimiz çilekleri yerleştirip diğer kek parçasını üzerine kapatalım. Kremşanti ile her yerini kaplayalım. Dilimlediğimiz çilekleri pastanın üzerine yerleştirelim. Ardından çikolatayı benmari usulü eritip kıvamı açmak için bir miktar süt ilave edelim. Erittiğimiz çikolatayı ilk sıcaklığı geçince pastamızın üzerine gezdirelim. Dolapta 2-3 saat dinlendirip servis edelim.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder