Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

31 Ocak 2017 Salı

Patates Püreli Et Sote




Malzemeler:

1/2 kilogram kuşbaşı dana veya kuzu eti
1 cay kaşığı karabiber
2 tane domates
1 tane orta boy soğan
1 cay bardağı sıvıyağı
2 tane sivri biber
Tuz ve kekik

Yapılışı:


Öncelikle soğanı, ayıklayıp rendeleyelim, tavaya sıvıyağı alıp ocakta soğanlar pembe olana kadar soteli yelim. Eti ilave edelim kavuralım, suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Biz bu arada, domates ve biberleri yıkayalım, ince ince keselim. Suyunu ceken, etin içine önce domatesi ilave edip domatesler suyunu çekene kadar pişirelim. Sonra küçük doğradığımız sivri biberleri ilave edelim. Biberleri sote ettikten sonra, tuzunu, karabiberini ayarlayalım, 2 bardak sıcak suyu katalım kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Pişen et soteye son olarak kekik ilave edip, ocaktan alalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder