Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

30 Ocak 2017 Pazartesi

Çikolatalı Cheesecake






Oleeey bugun cuma 🙌🙌 En sevdigim gun bugun 😊 artik herkes biliyordur herhalde bunu 😀 Herkese hayirli cumar diliyorum. Cok ama col guzel bir hafta sonu bizimle olsun. Ve tabiki bugun ettiginiz tüm dualarımız birer birer kabul olsun insallah. Tarif icin 👇👇🙏


Püf noktası 1
Öncelikle ana maddesi peynir olan bir tatlıdan bahsediyoruz, bu yüzden peynir konusunda cimri olmayın. 23 cmlik bir kalıp için 900 gr civarı peynir kullandığınızda yoğun tat ve kıvam konusunda iyi bir adım atarsınız.
Püf noktası 2
Amerika’da kullanılan krem peynirlerin su oranı labneye göre daha az ve yağ oranları daha fazla ki bu cheesecake'in kıvamını oldukça etkileyecek bir durum ama tabii ki çözümü mevcut.
Su oranını dengelemek için labne peynirini süzüyoruz. Bir elek ya da süzgece birkaç kat kağıt havlu serip labneyi üzerine bırakın, yarım saat süzdükten sonra ters çevirip yarım saat daha süzün.
Yağ konusunu ise cheesecake’in dolgu malzemesine krema ya da kaymak katarak çözebilirsiniz. Bu işlemler sonucu orijinal tariftekine yakın bir doku elde edersiniz.
Püf noktası 3
Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Bu işlem malzemelerin kolay karışmasını sağlayacak ve böylece karışımı gereğinden fazla çırpmanıza engel olacak.
Püf noktası 4
Kelepçeli kalıp kullanın. Böylece cheesecake’i kalıptan çıkarmakta zorlanmazsınız.
Püf noktası 5
Fırını önceden ısıtın. Böylece malzemelerin dengeli pişmesini sağlayabilirsiniz.
Püf noktası 6
Gereğinden fazla çırpmayın. Bence bu yazıdaki en önemli püf noktası bu. Çok fazla çırpmak cheesecake’in içinde çok fazla hava kalmasına, bu da tatlının çatlamasına neden olur. Bu yüzden malzemelerin karıştığını gördüğünüzde çırpmayı bırakın, hele ki yumurtaların aklarını ayırıp kabartmayı unutun derim. (Minik çatlaklar gözardı edilebilir ama büyükler de olmasın be canım.)
Püf noktası 7
Tatlı pişerken sürekli fırını açmayın ya da ortasına bir şey batırıp kontrol etmeyin. Sürekli fırını açmak, ısıyı değiştireceğinden dengeli pişirmeye engel olur. Ortasına bıçak gibi şeyler batırmaksa, o bölgenin soğurken çatlamasına neden olabilir. Cheesecakein kenarları altın sarısı ve katılaşmış ve ortası kalıbı salladığınızda hafif yumuşaksa, tatlınız pişmiş demektir.
Püf noktası 8
Kalıptan ayırın. Tatlınızı fırından çıkarır çıkarmaz bir bıçakla, kalıpla tatlı arasından geçip cheesecake’in kalıba yapışmasını önleyin. Soğutmadan kalıptan çıkarmayın.
Püf noktası 9
Soğutun. Tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra en az 6-8 saat buzdolabında vakit geçirmesine izin verin, böylece cheesecake kıvamını alacak ve tadı müthiş olacak.
Püf noktası 10
Sonra da yaptığınız mutheşem cheesecake’e bir bakın, gülümseyin, yavaşça, keyfini çıkararak yiyin. Yerken size neşeli bir şarkı eşlik etsin isterseniz de buyrun.

 



Malzemeler:


500 g labne peyniri
1 paket krema
1,5 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
4 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya

Alt taban için:


2 paket burçak bisküvi
100 gr eritilmiş tereyağı
1 su bardağı toz gibi çekilmiş fındık
Yarım çay bardağından biraz az sut


Cikolata sosu icin:


160 gr sutlu cikolata
1 paket krema

Yapilisi:


Bisküvileri ve fındığı rondoda un gibi yapana kadar çekiyoruz. Eritmiş olduğumuz tereyağını ve sütü yavaş yavaş ilave edip alt tabanı hazır hale getiriyoruz.Öncelikle alt taban için kelepçeli kalıbımızı iyice yağlayıp hazırlanmış olduğumuz harcı içine bastırarak düzgün ve eşit bir şekilde yerleştirip dolaba koyuyoruz. Labne peyniri ve kremayı birlikte çırpıyoruz ve şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Yumurtaları da tek tek ilave edip yaklaşık 5 dakika çırpmaya devam ediyoruz.Ama mikserin en düşük hızında En son unu ve vanilyasını ilave edip çok az daha karıştırıp dolaptaki harcı çıkarıp üzerine döküyoruz Bu arada dökmeden önce kalıbın kenarını folyo ile sarıyoruz.35-40 dk kadar pisirin. Böylelikle uzun süre fırında kaldığı için kenarları yanmamış oluyor. Ve kalıba hafifçe vurup içindeki hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağlayın. Sosu icin kremayi ocaga alip isitin ve sonra cikolatayi da icine ekleyip iyice eritin. Daha sonra uzerine duzgun bir sekilde dokun. Soguyunca da dolaba alip bir gecr bekletin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder