Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

26 Ocak 2017 Perşembe

Kremalı Toplar





Geçen hatta kremalı toplar yapmıştım ve tarif gelecek demiştim ancak yazmaya fırsatım oldu. Tadı gayet hafif misafirlerinize ikram edebileceğiniz bir tatlı tarifi veriyorum sizlere. 




Malzemeler:


*6 adet yumurta
*2 su bardağı şeker
*200 gr kaymak (yoğurt da olabilir)
*3 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

Kremasi için:


*500 gr süt reçeli
*250 gr margarin
*2 paket vanilya

Yapılışı:


Keki için sırasıyla tüm malzemeleri iyice karıştırın. Önce yumurta ve şeker (köpürene kadar) ardından kaymak ve sonrasında un, kabartma tozu ve vanilyayi da ekleyip kek kıvamına geldiği zaman 180 derece ısırılmış fırında pişirin. Kek pistikten sonra dinlenmeye bırakın ve o sırada kremayı hazırlayın. Krema için öncelikle margarini eritip ardından vanilyayi ekliyoruz ve iyice karistiriyoruz daha sonra biraz ılıdıktan sonra süt reçelini de ilave edip iyice karıştırın. Krema da soğumaya bırakılır ve kek hazırlanmaya başlar. Kekimizi çay bardağı yardımı ile yuvarlak yuvarlak parçalara ayırıyoruz kalan kısımları da elimizle ya da bir robot yardımı ile iyice ufaliyoruz. Daha sonra yuvarlak bekleri iyice kremaya buluyoruz ve ufaladigimiz keklere o islakligi ile bağırıyoruz. Top haline gelene kadar her biri için bu işlemi yapmalısınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder