Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

31 Ocak 2017 Salı

Şehriye Pilavı




Malzemeler:


• 2 su bardağı arpa şehriye
• 1 su bardağı domates rendesi
• 2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)
• 1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya)
• 1 adet çarliston biber
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
• tuz
Yapılışı:
1. Biberlerin saplarını kesin, boyuna 2 parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince eşit küpler halinde kesin.
2. Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin. Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşmaya ve hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
3. Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha (yakmamaya dikkat ederek, gerekirse ocağı kısıp) kavurmaya devam edin.
4. Domates rendesini ekleyip 2-3 kez karıştırın.
5. Suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırın.
6. Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. (Biraz ıslak olacak yoksa dibi tutabilir) Ocağın altını kapatın.
7. 15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder