Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

26 Ocak 2017 Perşembe

Köri Soslu Tavuk





Bugün bol bol dua edelim. Şehit kardeşlerimizin aileleri ve geride kalan tüm yakınlarına sabır dileyelim. O kadar üzülüyorum ki o gencecik kardeşlerimizin şehit haberlerini gördükçe. Hangi ana baba bu acıya dayanabilir. Allah bu vatanı milleti hainlerden korusun sonumuz hayır olsun inşallah.Dün tarifimi silmişim nasıl becerdiysem o yüzden tekrar paylaşıyorum. 





Malzemeleri:


-5 parça kemiksiz tavuk göğsü
-1 çorba kaşığı sıvı yağ
-1 kaşık un
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1 su bardağı soğuk süt
-1 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı köri (daha az soslu olsun isterseniz köriyi azaltın.)
-1 çay kaşığı karabiber
-Yeteri kadar tuz
-Maydanoz


Yapılışı:


Tavuk göğüslerimizi julyen olarak doğruyoruz. Bir tencerenin içine yağımızı koyuyoruz. Yağımızın içine tavuklarımızı atıyoruz. Tavuklarımız suyunu salıp, tekrar çekene kadar kavuruyoruz.
diğer taraftan başka bir tencereye tereyağımızı ve unumuzu koyuyoruz.
Unumuzun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Daha sonra tencereyi ateşten alıyoruz ve soğuk sütümüzü yavaş yavaş ilave ediyoruz. Sürekli karıştırıyoruz ki topaklanma yapmasın. Daha sonra bir bardak ta suyumuzu ilave ediyoruz. Körimizi, karabiberimizi ve tuzumuzu da ilave ediyoruz.
Daha sonra tekrar ocağa koyarak sürekli karıştırıyoruz. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.
sosumuzu hazırladıktan sonra pişirdiğimiz tavukların üzerine ekliyoruz. Daha sonra sos ve tavuk iyice karışana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder