Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

26 Ocak 2017 Perşembe

Hindistan Cevizli Pasta



Kız kardeşimin doğum günü için yaptım bu pastayı. Herkes çok beğendi. Dışarıdaki yaş pastalardan inanın hiç farkı yok hem daha sağlıklı ve de lezzetli.

Malzemeler:


  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 çorba kaşığı kako
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Krema malzemeleri:
  • 1 litre süt
  • 2 çorba kaşığı un ( tepeleme )
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası ( tepeleme )
  • 6 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
Ara malzemesi:
  • Muz
  • Damla çikolata
  • Hindistan cevizi

Yapılışı:

Karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
Sıvı yağ ve su ilave ederek çırpmaya devam edelim.
En son un, kabartma tozu ve kakao ilave ederek karıştıralım ve yağladığımız kalıba aktaralım.
Kürdan batırarak piştiğini kontrol edelim ve piştikten sonra soğuyunca üç eşit parçaya keselim.
Krema yapmak için tencereye süt, un, nişasta, şeker ve krema ilave ederek karıştıralım.
Muhallebi kıvamında pişirerek soğumaya bırakalım. Kremaya en son vanilya ilave ederek mixer ile çırpalım.
Kekin ilk katını servis tabağına alarak krema sürelim.
Üzerine muz dilimleri yerleştirerek ikinci keki yerleştirelim. Üzerine tekrar krema sürerek damla çikolata serpelim. En son kek parçasının üzerine yerleştirelim.
Hindistan cevizli yaş pastanın  her tarafını kalan krema ile kaplayalım.
Üzerine hindistan cevizi serperek dolapta dinlendirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder