Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

26 Ocak 2017 Perşembe

Tavuklu Makarna




TAVUKLU MAKARNA



Malzemeler:


1 Paket Makarna
300 Gram Tavuk Eti
3 Adet Orta Boy Yeşil Biber
3 Adet Orta Boy Kırmızı Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Nane

Yapılışı :


Bir tencere alın ve içine bir miktar su koyun. Su kaynadıktan sonra 1 paket makarnayı suyun içine ilave edin ve haşlanmaya bırakın. Makarnalar haşlanırken biberleri küçük küçük doğrayın. Sonra tavuk etlerini julyen julyen doğrayın. Bir tencere alın ve içine tavuk etlerini koyup pişmeye bırakın. Pişmesine az bir süre kalınca ise 2 çay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı sıvıyağı ilave edip 5-6 dakika kadar daha pişirin. Sonra 1 su bardağı su ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın ve ocağın altını kapatın. Makarnalar haşlandıktan sonra ise ocaktan alıp soğuması için bir kenara koyun. Sonra bir tava alın ve içine daha önceden doğramış olduğunuz yeşilbiberleri ve kırmızıbiberleri koyup 3-4 dakika kadar kavurun. Biberler piştikten sonra haşlanmış olan tavuğa 1 çay kaşığı karabiber ekleyin. Sonra pişmiş olan bu biberleri bu karışıma ilave edip birkaç dakika kadar daha pişirin. Tavuk ve biberler piştikten sonra haşlanmış olan makarnayı da soğuduktan sonra tavuk ve biberlerin içine ilave edin. Ardından naneyi de ekleyerek 3-4 dakika daha karıştırarak pişmeye bırakın. Piştikten sonra ocaktan alın ve servis yapın. Tavuklu makarnamız hazır, afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder