Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

26 Ocak 2017 Perşembe

Meyveli Tartolet












Tarifi gelecek demiştim isteyenler için buyursunlar.

Hamuru için:


2 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 çay kaşığı k. Tozu
1 paket vanilya
150 gram tereyağı

Kreması için:


2 buçuk su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı labne peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:


Öncelikle hamurunuzu yoğurup, 1 saat kadar dolapta dinlendiriyoruz. Sonra hamuru yarım cm kalınlığında açıp, istediğimiz büyüklükte daireler kesip, bu daireleri kalıbımıza yerleştiriyoruz ve tabanını çatalla deliyoruz. Ben silikon küçük kek kalıplarında pişirdim süper oldu 180 derece önceden ısınmış fırında 20 dk kadar pişiriyoruz. Diğer yanda tüm malzemeleri karıştırıp çırparak kremamızı hazırlıyoruz kremamız . Piştikten sonra labneyi ilave edip mikserle biraz daha çırpıyoruz. Fırından çıkardığımız tartlarımızın içini kremayla doldurup, üzerini meyvelerle süslüyoruz. Tartoletlerimiz bekleyecekse, meyvelerin üzerine hazır satılan tart jolesinden sürebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder