300 gr. kaşığı tereyağ 3 su bardağı un 1 adet yumurta 3 yemek k. pudra şekeri
Muhallebisi için:
4su bardağı süt Yarım su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 paket vanilya
Üzeri için:
3adet kivi 2 adet muz 5 adet çilek 1 adet şeftali
Yapılışı:
3 bardak süt, yarım bardak şeker ve 1 bardak un tencereye alınarak sürekli karıştırılarak muhallebi hazırlanır ve kaynadiktan sonra vanilya ve tereyağ eklenir. Diğer tarafta oda sıcaklığında bekletilmiş 300 gr. tereyağ, 3 su bardağı un, 1 yumurta, vanilya, tuz ve 3 kaşık pudra şekeri ile tart hamuru yoğurulur,Hamur altına ve üstüne yağlı kağıt serilerek tart kalıbı büyüklüğünde açılır,Kalıba yayılıp üzerine çatalla delikler açılır ve 180 derecede kızarıncaya kadar pişirlir,Pişen tartın üzerine soğuyan muhallebi dökülür,Doğranan çilek, şeftali muz, kivi muhallebinin üzerine dizilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder