Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

26 Ocak 2017 Perşembe

Tiramisu






Keki için:


4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin


Kreması için:


1 litre sut
7 çorba kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
250 gr maskarpone veya 250 gr labne peyniri
2 paket şekerli vanilin
1 su bardağı toz şeker


Keki ıslatmak için:


2 yemek kaşığı nescafe
1, 5 su bardağı su
4 tatlı kaşığı toz şeker
Üzerine Serpmek için
Kakao


Yapılışı:


Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın üzerine unu, kakaoyu, kabartma tozunu eleyerek ilave edin en son vanilini ilave edip iyice karıştırın ve kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin ve soğumaya bırakın.
Sütü, şekeri, yumurtanın sarısını ve unu bir tencereye alın iyice çırpın içinde topaklanma kalmasın ocağa alıp karıştırarak kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra vanilinin ilave edip kısık ateşte karıştırmaya devam ederek birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alin. Ocaktan aldığınız muhallebiye labneyi ilave edip iyice karıştırın.
Kahveyi, şekeri ve suyu karıştırın.Pasta kekini ikiye kesin üzerine kahvenin yarısı ile ıslatın üzerine önceden hazırladığınız kremanın yarısını yayın
Diğer Pasta kekini kremanın üzerine kapatın, aynı şekilde kahveli suyla ıslatın kalan kremayı üzerine sürün. En az 2-3 saat dinlendirin üzerine kakaoyu eleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder