Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

20 Ocak 2017 Cuma

Kandil Simidi




İyi akşamlar 🙋 Cuma gününün tadini cikariyoruz değil mi 🤔 Evet evet bence cikariyoruz 😊 Videosunu paylastim ama eksik olmuş neyse zaten herkesin bildiği bir tarif ben malzemeleri yazip kaciyorum 😊 Mutlu hafta sonlariniz olsun 💕 


KANDİL SİMİDİ

Hamuru icin malzemeler:


125 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin


2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)


1 çay bardağı sıvı yağ


2 yemek kaşığı sirke


1 yemek kaşığı mahlep


1 yemek kaşığı toz şeker


1 tatlı kaşığı tuz


1 paket kabartma tozu


Aldığı kadar un (3-4 su bardağı kadar)

Üzeri için:


2 tane yumurtanın akı


Susam 


Yapılışı:


Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Margarin başta olmak üzere, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Ardından unu ekleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo haline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve dizin. Ardından simitlerin üzerine yumurta akını sürün ve susam serpip önceden 190-200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin. Simitler pişince servise hazır hale getirin.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder