Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

25 Ocak 2017 Çarşamba

Meyveli Yaş Pasta







    Keki için

  • 4 Adet Yumurta
  • 4 Fincan Şeker
  • 4 Fincan Un
  • 1.5 Fincan Nişasta
  • 0,5 Fincan Sıvı Yağ ( Yarım Fincan )
  • 0,5 Fincan Kaynar Su ( Yarım Fincan )
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya

    Kreması için

  • 2.5 Su Bardağı Süt
  • 1.5 Çay Bardağı Şeker
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 1 Tatlı Kaşığı Nişasta
  • 2 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Paket Vanilya

    Ara katları için

  • Muz ( Yeteri kadar )
  • Damla çikolata

    Üzeri için

  • 1.5 Su Bardağı Süt
  • 2 Paket Krem şanti
  • Meyve

























         Yapılışı:



  • Öncelikle kullanacağınız yumurta aklarını bir kase de koyu bir kıvama gelene kadar çırpın.
  • Şekerlerin bir kısmını ekleyin ve şekerler yumurtanın içinde iyice eriyinceye kadar çırpmaya devam edin.
  • Başka bir kaseye yumurtanın sarılarını şekerin kalanını boşaltın.
  • Kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık on dakika çırpın.
  • Şeker eridikten sonra ise yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Kabartma tozu, vanilya, nişasta ve unu daha önce hazırlamış olduğunuz yumurta akları ve yumurta sarıları ile birleştirerek bir müddet daha çırpın.
  • Çırptıktan sonra kullanacağınız kalıbınızı unlayın ve yağlayın.
  • Çırpmış olduğunuz malzemeyi kalıba dökün ve fırında yaklaşık olarak 45- 50 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra kalıptan çıkabilmesi için biraz soğumasını bekleyin.
  • Kalıptan çıkarıp soğuduktan sonra 3 parçaya ayırın.
  • Ardından kremasının yapımına geçin.
  • Kreması için gerekli olan malzemelerden vanilya hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyun kaşık ile iyice karıştırın.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar çırpma işlemine devan edin ve bu kıvama gelene kadar pişirin.
  • Krema ılıdığı zaman vanilyayı ilave edin. 3-4 dakika daha çırpın.
  • Yapacağınız tabağı alıp hazırlamış olduğunuz kekin en üstündeki katı ters çevirip koyun ve şekerli süt ile ıslatın.
  • Hazırladığınız kremanın bir kısmını sürün.
  • Muzları dilimleyin ve kremanın üzerine dizin damla çikolataları serpin.
  • İkinci katı alıp üzerini kapatın.
  • Yine aynı şekilde ıslatıp krema muz ve çikolatasını koyun.
  • Üçüncü katı da üzerine kapatın.
  • Bu katı çok fazla ıslatmayın.
  • Krem şantiyi hazırlayıp üzerine sürün.
  • Meyveleri dilimleyip üzerini meyvelerle süsleyin.
  • Pastanın yan taraflarına fıstıkları yayın.
  • Meyveli yaş pastamız hazır afiyet olsun…










  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder