Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

25 Ocak 2017 Çarşamba

Vişneli Yaş Pasta



Biliyorsunuz ki pasta yapmayı çok seviyorum. Özellikle de özel günlerde hep kendim yaparım. Hem yapmaktan çok büyük keyif alıyorum hem de dışarıda satılan pastaları çok sağlıklı bulmuyorum. Evde yapmak artık çok kolay yeter ki püf noktaları bilin. E biraz da sevginizi katarsanız yeme de yanında yat diyorum :) Kekinizin yumuşacık olmasını istiyorsanız bu tarif tam size göre.



Pandispanyası için:
4 yumurta
1 su bardağından bir parmak az toz şeker
1 su bardağından bir parmak az un
1 küçük kahve fincanı su
3 dolu çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Pandispanya Hazırlanışı:
Öncelikle yumurtaları ve şekeri , mikserle yaklaşık 5-6 dakika kadar boza kıvamı olana kadar çırpıyoruz.
Sonra diğer malzemeleri de karışıma ekleyip 1-2 dakika daha çırpıyoruz.
*Burada dikkat etmemiz gereken malzemelerin homojen bir şekilde birbirine karışmasıdır.
Yağlayıp hafif unladığımız orta boy (22-23 cm) kek kalıbına (tercihen kelepçeli kalıp) karışımı döküyoruz.
Karışımın kalıba eşit bir şekilde yayılması için kalıbı 1-2 kez yana doğru sallamanız ve kabarcıkları patlatmanız için yine 1-2 kez tezgaha kalıbı hafifçe vurdurmanız yeterlidir.
Pandispanyayı  180 °C’de yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
Pandispanyanın pişip pişmediğini keke kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Kürdana karışım bulaşmıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
Pandispanyayı biraz soğutup kalıptan çıkarın. Makara ipi yardımıyla pandispanyayı 2 eşit parça olacak şekilde yanlardan ortaya doğru dikkatlice keserek ayırın.
Çikolatalı  Pasta Kreması :
300 gram bitter çikolata
200 gram sütlü çikolata
1.5 kutu hazır krema
50 gram tereyağı
Ganaj Pasta Kreması Hazırlanışı:
Çikolataları benmari usulü ile eritin, ara ara karıştırın.
Eriyen çikolataların içerisine tereyağını ekleyin ve hızla karıştırın.
Daha sonra kremayı ekleyerek çikolata ve kremanın iyice karışmasını sağlayın.
Pasta İçi ve Üzeri İçin:
500 gram vişne
2-3 çorba kaşığı toz şeker
3 bardak su
Damla çikolata 
Vişneleri yıkayın, çekirdeklerini çıkarın üzerlerine toz şeker serperek 1 saat kadar bir kap içerisinde bekletin.
Daha sonra  vişneleri bir tencereye alarak 3 bardak suyu ekleyin. 10-15 dakika kadar vişneleri kaynatın.
Vişnelerin suyunu bir kaba ince tel süzgeç yardımıyla iyice süzdürün.
Elde ettiğiniz vişne suyu ile pandispanyaları dikkatlice ıslatın. Mümkün olduğunca vişne suyunu pandispanyanın her tarafına yaydırın.
Ganaj kremasını pandispanyaların iç kısmına çok kalın bir tabaka olmayacak şekilde yaydırın. Alttaki pandispanyanın üzerine ganaj kremayı sürdükten sonra suyu iyice süzülmüş vişneleri eşit bir şekilde dizin. Parça çikolataları vişnelerin arasına bolca serpin. Diğer pandispanyayı üzerine kapatarak kekin üstüne ganaj kremayı döşeyin. Ganaj kremayı pasta üzerinde düzgün bir şekilde yaydırmak için spatula kullanabilirsiniz.
Ganaj krema ile kapladığınız pastanızın üstüne suyu iyice süzülmüş vişneleri  zevkinize göre dilediğiniz gibi dizebilir, üzerine çikolata parçaları da ekleyebilirsiniz.
3-4 saat buzdolabında beklettiğiniz pastanız ziyafete hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder