Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

20 Ocak 2017 Cuma

Havuçlu Cevizli Toplar




Selamlar keyifler nasıl bakalım pazar miskinliği mi yapıyorsunuz sizde benim gibi :) geldik Ramazanın son gününe nasıl da geçti anlayamadık bile değil mi. Güzel günler çabuk geçermiş. Rabbim önümüzdeki sene görmeyi de nasip etsin.

HAVUÇLU TOPLAR

1 kg havuç (yaklaşık 8-9 tane)


1 çay bardağı ceviz içi


1 tatlı kaşığı margarin


1 çay bardağı hindistan cevizi


4 yemek kaşığı toz şeker


1 çay kaşığı tarçın


Yarım paket petibör bisküvi 



Yapılışı:


Havuçları rendeliyoruz ve tencereye koyuyoruz. Üzerine margarin ve toz şekeri ekliyoruz. ocağın altını yakıyoruz ve yaklaşık 10-15 dakika havuçlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişmeye devam eden havuçların üzerine elimizle veya robottan çekerek ufaladığımız bisküvilerimizi ekliyoruz. Tarçın ve cevizi de ekleyip 2 dakika daha karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Karışım soğuduktan sonra elimizi hafif yağlayıp ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz ve hindistan cevizine buluyoruz. Soğutup servis yapıyoruz. Afiyet olsun :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder