Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

20 Ocak 2017 Cuma

Karnıyarık






Bazı yemekler vardır ki çoğu kişinin ayıla bayıla yediği. Bence karnıyarık pilav ve cacık üçlüsü onlardan biri. Ben yağda kızartmayı sevmiyorum o yüzden fırında pişiriyorum sizler de öyle yapabilirsiniz tadında hiçbir değişiklik olmuyor hatta bence daha hafif ve sağlıklı. Bugün akşama belki fikir olmuştur size.

KARNIYARIK

Malzemeler:


* 6 küçük patlıcan


* 250 gr dana kıyma


* 2 Soğan


* 2-3 domates


* 2-3 sivri biber


* Yarım demet maydanoz


* 3-4 kaşık yağ


* Tuz


* karabiber

Yapılışı: 


Patlıcanlar alaca şeklinde soyulur.Tuzlu Suda yarım saat bekletilir.Yıkanıp kurulanır. Fırında 230 derecede pişirilir.Tepsiye yerleştirilip boydan boya,bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir. Ince doğranmış soğan, biber,kıyma yağ ile kavrulur.Soyulup doğranmış domates ile de biraz çevrilir.Tuz,kara biber,kıyılmış maydanoz ilâve edilir. Patlıcanların içine doldurulur.Üzerlerine domates dilimler ve biber yerleştirilir. Az su ilâvesi ile yavaş yavaş pişirilir. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder