Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

20 Ocak 2017 Cuma

Muhallebili Kadayıf



Benim gibi serbetli tatlılarla arası olmayanlar için kadayıfın en güzel hali. Eminim çoğunuz denemissinizdir daha evvel de Tarifini vermiştim. O serbetin ağır tadını alıp yerine hafif bir lezzet kalıyor .

MUHALLEBILI KADAYIF

Malzemeler:


2 su bardağı hazır kavrulmuş kadayıf


Yarım su bardağı rondoda çekilmiş ceviz


2 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için:


4 su bardağı süt


1 su bardağı toz şeker


Yarım çay bardağı un


Yarım çay bardağı nişasta


2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


Taze kadayıf kullanacaksanız bir bıçak yardımıyla doğrayın. Tereyağını teflon bir tencereye alın ve eritin. Üzerine kadayıfı ve şekeri ilave ederek kavurun. Rengi istediğiniz tona gelince ocaktan alın karıştırarak soğumaya bırakın. (Benim gibi kavrulmuş kullanacaksanız kadayıf, ceviz ve şekeri kavurun sadece ) Muhallebi için tereyağı ve unu orta boy bir tencereye alarak kavurun. Rengi hafifçe dönüp kokusu çıkan unun üzerine azar azar sütü ilave edin ve çırpmaya devam edin. Sütü ve şekeri tencereye ilave edin.Yarım çay bardağı nişastayı 1 su bardağı sütle çırpın ve tencereye ekleyin. Muhellebiyi orta ateşte kaynatırken koyu bir kıvam alan muhallebiyi ocaktan alın.Tel kadayıfın yarısını borcama/kaba yayın. Üzerine muhallebinin tamamını dökün ve yayın.Son olarak kalan kadayıfı muhallebinin üzerini tamamen kapatacak şekilde serpin.Tatlı oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın. 3-4 saat kadar dinlendirdikten soran dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder